dissabte, 25 de febrer del 2012

Experiència First Lego League



First Lego League (FLL) és una iniciativa present en més de 61 països del món que promou la cultura científica, la investigació i la innovació entre escolars, convidant-los a competir en un torneig internacional de robòtica per a joves de 10 a 16 anys que s’implementa en un entorn de competició esportiva del més alt nivell i amb més de 190.000 participants en tot el món.


Per primera vegada en la història de les competicions First Lego League, la ciutat de Tarragona va ser seu d’aquesta important competició celebrada a nivell mundial, entre escoles d’arreu del món.

Finalment havia arribat el dia de la competició, després de reunions, e.mails, muntar peces...
Pel matí vaig estar acompanyant, juntament amb un company, els grups que es disposaven a fer les exposicions del projecte científic davant del jurat. Els nois/noies estaven d’allò més nerviosos i la nostra tasca, a més de fer d’acompanyats, era recolzar-los i intentar que no es posessin nerviosos, donant-los confiança en si mateixos; No us preocupeu que us sortirà d’allò més bé! La gran majoria en van sortir molt satisfets, els projectes potenciaven la creativitat, l’enginy, el treball en equip,... i anaven des de parlar d’un aliment (la patata, el gelat) fins a projectes més elaborats (quines són les causes de que el vi es faci malbé?), entre d’altres.

Ens vam endur un bon ensurt quan van saber que una escola que portava sis grups no es presentava, a més de dues escoles més. De manera que la competició va passar de tenir 15 grups a 6! Això va comportar que s’hagués de reelaborar tot el programa de la tarda, els organitzadors anaven de bòlit!

Durant el matí, els més petits d’entre 6 i 9 anys, es presentaven a la Junior Lego League, ells van elaborar projectes diversos sobre alimentació. Havien d’escollir un aliment i explicar-ne la seva elaboració, a través de; murals, pòsters i petites construccions. Tots van ser premiats! Els van acompanyar durant la recepció de les medalles.



A la tarda, es van fer les competicions amb els robots. Un cúmul de nervis entre els participants que es traslladaven d’uns participants a altres, moltes ganes de fer-ho bé, alegria per uns i decepció per altres... aquest poden dir que va ser a grans trets el desenvolupament de la tarda.
Vam tenir la gran sort de poder acompanyar al grup de l’institut Jaume I de Salou, on havíem fet pràctiques. Van estar molt contents que fóssim els seus floaters i nosaltres de ser-ho.












Equip Jibotic amb els seus entrenadors i floaters





L’experiència va ser molt gratificant, vaig viure en primera pell els nervis del grup, semblava que jo m’hi presentava, i l’alegria d’obtenir uns molts bons resultats. El premi més important, però no estava en guanyar sinó en haver format un equip de nois i noies capaç de proposar-se una meta i lluitar fins arribar a obtenir el resultat desitjat. Enhorabona! 
 Grup Jibotic aixecant la merescuda copa, Ies Jaume I (Salou)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada